Dezinfecția – scapă de patogenii nedoriți!

13.03.2014
|
Comments off
||

Dezinfecția este o metoda de decontaminare care distruge in proportie de 99-99,9% formele vegetative ale microorganismelor.

In orice spatiu se impune pe langa curatenia mecanica si realizarea operatiunii de dezinfectie.

Aceasta operatiunea are loc preventiv si are drept obiectiv eliminarea germenilor patogeni sau conditionat patogeni care dezvolta aparitia microbilor si diferitelor boli infectioase sau parazitare atat la oameni cat si la animale.

Societatea noastra va pune la dispozitie operatiunea de dezinfectie la cele mai inalte standarde ale calitatii. Substantele utilizate in procesul de dezinfectie poarta avizul Ministerului Sanatatii. Preturile se stabilesc in functie de gradul de infestare si de marimea suprafetei propuse pentru tratament.

Ce este DEZINFECTIA?

Actiunea de dezinfectie  este procesul prin care sunt distruse cele mai multe sau toate microorganismele patogene (in proportie de 99, 99%). Procesul de dezinfectie se aplica in cazurile in care curatenia nu elimina riscurile de raspandire a infectiei, iar sterilizarea nu este necesara.

In orice activitate de dezinfectie trebuie sa se aplice masurile de protectie a muncii pentru a preveni accidentele si intoxicatiile.

Procesul de dezinfectie are un rol foarte important, intrucat germenii patogeni constituie un permanent focar de boli infectioase si parazitare atat la om cat si la animale, fiind necesare masuri de prevenire si combatere prin masuri de dezinfectie cat mai eficiente.

Procedeu:

Operatiunea de dezinfectie se executa prin pulverizarea substantelor cu rol in combaterea germenilor patogeni, la nivelul suprafetelor infestate.

Dezinfectia este de doua feluri:

– dezinfectia profilactica (preventiva), avand drept ca scop distrugerea eventualilor germeni patogeni sau conditionat patogeni, care in mod normal constituie focarul local si se dezvolta, influentand negativ starea de sanatate a oamenilor si animalelor.

– dezinfectia terapeutica (de combatere), avand drept ca scop combaterea unor boli infectioase sau parazitare, din momentul inregistrarii primelor cazuri de boala si pana la lichidarea intregului focar.

Dezinfecţia este procesul de igienizare prin care se distrug în mediul înconjurător bacteriile şi paraziţii. Prin acest procedeu se previne şi se combate apariţia şi transmisia boliilor şi a altor infecţii atât la oameni cât şi la animale.

Ne protejează împotriva germeniilor patogeni care constituie un permanent pericol de boli şi pierderi economice.

Unde trebuie efectuată dezinfecţie?

– Arhive de documente
– Ferme zootehnice
– Mijloace de transport
– Unităţi de învăţământ şcolare şi preşcolare
– Unităţi spitaliceşti
– Instituţii publice
– Depozite alimentare, farmaceutice, unităţi de producţie şi desfacere a produselor alimentare
– Gropi de deşeuri

Când trebuie efectuată dezinfecţia?

Cel mai sigur şi ieftin mod pentru înlăturarea bacteriillor şi paraziţiilor, respectiv pentru protejarea sănătăţii noastre de boli şi infecţii este să prevenim. Astfel efectuarea periodică a unor tratamente de dezinfecţie sunt mai eficiente decât combaterea.

Metode:

1. Pulverizarea
2. “Ceaţa rece” (nebulizarea)
3. “Ceaţa termică” (termonebulizare)
4. Amplasare aparate electronice, electrice (lămpi germicide) etc.

Toate substanţele şi materiale folosite sunt avizate de MINISTERUL SĂNĂTĂŢII, sunt ecologice, biodegradabile şi nu au efect toxic asupra organismului uman, cu respectarea srictă a normelor de securitate şi igienă specifice fiecărui produs.

 

Comments are closed.